torsdag 27. oktober 2011

Kortkurs hos TreL

Var i går kveld på kortkurs hos TreL og jeg storkoste meg maks :) Det ble en trivelig, artig og ikke minst slitsom kveld. Helt ferdig da jeg kom hjem etter nesten fire timer med kurs, men storkoste meg maks underveis.

Temaet for kurset var jul og det ble laget 2forskjellige kort og en kurv pyntet med mønsterark fra Papirdesign.

Første kort ble laget ved hjelp av en stor dies fra Spellbinders. Dies ble brukt til å lage selve ramma på kortet og pynten (mønsterarket). Artig kort å lage og jeg skulle gjerne ha hatt en sånn dies. Men for det første så er jeg i tvil på om den går ann å bruke til epicen min, om brettet rett og slett er bredt nok. For det andre så kostet det 499 for diespakken og det er mye penger å bruke på sånt. Men på den andre siden så fikk kortet et tøft og annerledes preg, så vi får se. Er i allefall lov til å ønske seg til jul :) Inni kortet er det ikke noe ekstra pynt, bare hvit kartong til å skrive en personlig hilsen og eventuelt en passende stempeltekst.


Andre oppgave på kurskvelden var å lage en julekurv. Må si jeg var litt skeptisk i starten og klarte ikke helt å se for meg hvordan dette skulle gå. Selv med mal, så hadde jeg ikke klart å laget noe slik uten forklaring underveis fra kurslederen.

Synes kurven ble tøff og det blir nok laget flere slike før jul. Kurven er nemlig perfekt for å legge en liten gave nedi, for eks litt godteri :)


Siste oppgave var å lage et tagkort med konvolutt. Artig kort som var enkelt å lage (konvolutten til venstre og tagen til høyre). 


Om jeg blir å lage flere slike kort, så tror jeg nok at jeg må lage en slags lukkemekanisme bak på kortet. Lokket ville ikke ligge nede når tagen var inni, men det kan skyldes at ikke alle kantene var like rette. Fort gjort å lage en enkel lås, enten med hyssing eller magnet. Skal spekulere litt på det til neste gang jeg lager et slikt kort.

Som sagt i starten av innlegget, så var det et artig kurs. Blir nok flere kurs ved en senere anledning, kanskje enda et før jul. :) Får se hva de skal lage på kursene og ikke minst om tiden strekker til.Mye annet som skal gjøres i tiden som kommer. Eneste minuset med å delta på kurs er at det blir så mye man blir fristet til å bestille av både utstyr, ark og pynt. Det å delta på slike kurs er rett og slett farlig for lommeboka.

Ha en fortsatt fin uke!

Nina


8 kommentarer:

 1. Så masse fint du fikk laget.Den kurven var super flott og litt av en jobb å lage.

  KLem Fra Eva Helen

  SvarSlett
 2. Kjempefine kort, og den kurven var råstilig. Fant oppskrifta i Et trykk, og det gikk helt fint å bette den. De hadde lagd lokk til kurven, det skal jeg prøve neste gang. :):)

  SvarSlett
 3. Moro på kurs...og dyrt kan det også...alltid nytt stæsj som frister:-) KJempefine de nye Spellbinders diesene! Flotte kort og kurv du lagde!!!

  Ha en fin helg! Klem Laila.

  SvarSlett
 4. så flotte kort og kurv du laget på kurset :) skjønner godt at slike kurs er farlige for lommeboka :P Ønsker deg ei rikig god helg :)

  SvarSlett
 5. Det er nå koselig å brodere også, og jula kommer jo hvert år. Blir du ikke ferdig i år så gjør jo ikke det så mye. :):) Jeg har også et stichery hengende på stolen her, men det blir ikke ferdig i år.

  Lokket går akkurat inn i åpningen. Det er panelet på toppen av lokket som holder det oppe.

  Kos deg videre hjemme. :)

  SvarSlett
 6. Hei, titta inn i din fine blogg:) Har lagt meg til som følger hos deg. Ha en finfin tid framover med julekort og annet fint:) Klem fra Nygårdsjøen

  SvarSlett
 7. Takker for koselig ord i bloggen min og nå har jeg titta nedover i din. Og jammen lager du mye flott. Ang.twisterstaffelikortet, så tar jeg et ark 14x 28 og bretter på midten. og på den ene harlvdelen bretter fra skråhjørne til skråhjørne igjen. Så tar jeg et nytt ark 14x14 og limer på den ene skråen. Slik at når jeg har lagt det i sammen blir kortet 14x14. Håper du forstar hva jeg mener. Bente:)

  SvarSlett
 8. Wow så nydelig! Likte aller best det blå kortet - lekkert!! Og supert malt motiv! Har tittet litt i bloggen din - og utrolig mye flott du lager!!!!
  --klem--

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar, det setter jeg veldig stor pris på.
Ha en flott dag!